Föreläsningar/Kurser

Vi erbjuder föreläsningar/föräldraforum till förskolor, skolor, företag. föräldragrupper mm.

Lita på dig själv i ditt föräldraskap!

Det är tufft att vara förälder idag!
Föräldrar har dagligen ett stort behov av att få samtala om föräldraskapet och få stöd i sin föräldraroll.
Vi har ofta liten tid tillsammans med familjen, nya familjesituationer, ökat tryck ifrån arbetsgivare mm.
När vi umgås vill vi inte ta konflikter med barnen!
Som förälder känns det kanske som om du tappat greppet i ditt samspel med barnen.
Kontakt: info@nannypedagogerna.se

Succé när föräldracoacher föreläste

logo_web_oskarshamn.gif

Artikel i Oskarshamns tidning 2008-10-06

Att vara förälder är inte alltid så lätt. Men det finns råd att få för att inte de små vardagsproblemen ska växa och bli riktigt stora.

Maud Wallqvist och Cathrine W-Nordwall är föräldracoacher som hjälper föräldrar att lösa vardagsproblem. På måndagskvällen föreläste de inför en stor publik i Kolbergakyrkan.
På måndagskvällen medverkade föräldracoacherna Cahtrine W-Nordwall och Maud Wallqvist i Kolbergakyrkan. Föräldraträffen som arrangerades av Oskarshamns församling blev en publikmässig succé.
- Det ser ut att komma mycket folk. Och så brukar det vara. Intresset för att få råd och diskutera kring föräldrarollen ökar, sade Cathrine W-Nordwall samtidigt som extrastolar började bäras fram i kyrkan.
Cathrine har medverkat i den svenska versionen av Tv-Nanny, ett program där föräldrar med mer eller mindre trotsiga barn får hjälp att få ordning på vardagen. Sex avsnitt blev det och Cathrine har sedan fortsatt på Nanny-temat. Tillsammans med väninnan Maud Wallqvist driver hon företaget Nanny Pedagogerna.
- Förutom föreläsningar gör vi även hembesök. Men det blir inte som i tv där även barnen fick vara med. Nu träffar vi enbart föräräldrarna. Och det blir en hel del besök i hemmen. Den senaste tiden är det tiotal familjer som hört av sig.
Syskon som bråkar, svårigheter att säga nej och barn som inte vill gå och lägga sig. Det är några av de vanligaste vardagsproblemen som dyker upp när Nanny pedagogerna rycker ut.
- Alla familjer är unika och problemen måste ses utifrån varje familjs situation. Men det finns grundregler som är bra att tänka på. Att skapa fasta rutiner och att föräldrarna är överens om hur man ska bete sig mot barnen är väldigt viktigt. Man ska även tänka på att verkligen ge sig tid till att lyssna på och prata med sina barn.
Av de närmare 100 besökarna i Kolbergakyrkan var en stor majoritet kvinnor. Lennart Hartvig var en av drygt tio män som mött upp.
- Männen gör nog annat, men jag tycker det här är intressant. Framförallt vill jag veta om man gör rätt eller om deär något i föräldrarollen man bör ändra på, sade han.

Johan Winsell
johan.winsell@ot.se
Telefon: 0499-483 22

Senast uppdaterad 081015